De nem kell megzavarniuk a jó éjszakai alvást

De nem kell megzavarniuk a jó éjszakai alvást

Néha indokolt egy korábbi gyógyszer (az Ön esetében a rituximab) újbóli felkeresése, különösen akkor, ha a kezelések közötti időszak nagyon hosszú (nyolc év). Alternatív megoldásként számos új kezelés bizonyult hatásosnak a közelmúltban, és számos olyan van a klinikai kutatási folyamatban, amelyek szintén jó lehetőségek lehetnek.

Q10. A nagy dózisú metilprednizolon és a rituximab után 2005 tavaszán szubkután Campath-t kaptam CLL-em konszolidációs kezelésére. A Campath kitisztította a maradék CLL-t a csontvelőből, de jelentősen csökkentette a T-sejt-populációmat is. Több mint két évvel később a T-sejtjeim még mindig jóval a normál alatt vannak. Számíthatok a T-sejtszintem esetleges helyreállására?

A T-sejtek, amint azt bizonyára tudod is, az immunrendszered fontos részét képezik. A T-sejtek bizonyos típusai közvetlenül támadják meg a vírusokat vagy rákos sejteket, mások pedig olyan fehérjéket termelnek, amelyek segítik az immunrendszer szabályozását.

Általánosságban keveset tudunk arról, hogy a T-sejtek mennyi ideig tartanak a Campath (alemtuzumab) kezelés után. Nem vagyok meglepve, amikor azt hallom, hogy ennyi időbe telik, mire teljesen helyreállnak a T-sejtek. Valószínű, hogy a T-sejtek továbbra is nagyon lassan fognak helyreállni, bár nem tudok határozott előrejelzést adni arra vonatkozóan, hogy ez mikor fog megtörténni.

Q11. A refrakter CLL előrehaladott stádiumában vagyok, minden szokásos terápián részt vettem, beleértve kétszer a Campath-t (alemtuzumab). Kaptam Rituxant (rituximabot) Fludarával (fludarabinnal) és rituximabot Cytoxannal (ciklofoszfamid). Az orvosom azt mondja, hogy a szekrénye csupasz, és prednizolon kúrára fog adni, így hazamehetek és élvezhetem az életet. Tényleg csupasz a szekrény, vagy van más lehetőség is? 76 éves vagyok, a diagnózis óta a tizedik évem. A kemokombinációk súlyos mellékhatásokat okoztak, és mindegyik csak négy ciklust sikerült. Növekednek a nyirokcsomók a tüdőmben, a hasamban és a hátamban, de nincs fájdalmam vagy megnagyobbodott a lépem.

Leírása alapján betegsége jelenleg meglehetősen agresszív, és a kezeléstűrő képessége gyengenek tűnik. Attól tartok, hogy a rendelkezésre álló egyéb hagyományos terápiák csak rontják az alkotox amazon életminőségét anélkül, hogy érezhető, hosszan tartó előnyökkel járna.

Mindazonáltal mindig léteznek klinikai vizsgálatok új gyógyszerekről és néha régi gyógyszerek új kombinációiról, amelyek közül néhányat meglehetősen könnyű bevenni és könnyen tolerálni. Attól függően, hogy közel van-e egy nagy egészségügyi központhoz, ahol ilyen terápiát kínálnak – és attól függően, hogy kívánja-e folytatni a terápiát –, érdemes többet megtudnia ezekről a klinikai vizsgálatokról. Jó forrás a National Cancer Institute. Az intézet webhelye lehetővé teszi a nyílt klinikai vizsgálatok keresését az irányítószáma közelsége alapján.

Tudjon meg többet a Mindennapi Egészségügyi Leukémia Központban.

Iratkozzon fel rákkezelési hírlevelünkre!

A legfrissebb leukémia

Leukémiás kiütések, fertőzések és zúzódások

A leukémiában szenvedők hajlamosak számos bőrproblémára, a kiütésektől és zúzódásoktól a fertőzésekig és a bőrvérzésekig.

Írta: Nicol Natale 2019. március 27

A kemoterápia nélküli gyógyszerkombináció a standard kemoterápia legjobbja a krónikus limfocitás leukémia (CLL) kezelésére

A betegek közel 85 százaléka két évig túlélte a betegség előrehaladását.

Írta: Paul Raeburn 2018. július 31

A leukémia kezelésének magas költsége

Az egészségügyi ellátás nagyon költséges lehet, ha leukémiája van. Ismerje meg, mit tehet a nagy egészségügyi számlák ellen, és milyen források állnak rendelkezésre a segítségnyújtáshoz.

Szerző: Marie Suszynski 2011. január 4

Megbirkózni a leukémia kezelésének mellékhatásaival

A kemoterápia vagy a sugárzás mellékhatásai kemények lehetnek. Íme néhány módszer a leukémia kezelésének átvészelésére.

Regina Boyle Wheeler 2011. január 4

A szexuális diszfunkció leküzdése leukémiával

A leukémia-kezelés fékezheti a jó szexuális életet. Így dolgozhat együtt partnerével, és keltheti újra az intimitást.

Regina Boyle Wheeler 2011. január 4

Mondj nemet a leukémiás éjszakai izzadásra

Az éjszakai izzadás az egyik gyakori leukémia mellékhatás. De nem kell megzavarniuk a jó éjszakai alvást. Így találhat megkönnyebbülést.

Szerző: Marie Suszynski 2011. január 4

5 módszer a leukémiás fáradtság kezelésére

Okoz-e a leukémia legyengítő fáradtságot? Növelje energiáját ezekkel a diétás és edzési tippekkel.

Szerző: Marie Suszynski 2011. január 4

Az optimális leukémia diéta

Az, hogy mit eszel, és hogy megtartod-e a testsúlyodat, nagy hatással lehet a leukémia kezelésének elviselésére. Maradjon egészséges ezekkel az egyszerű táplálkozással. . .

Szerző: Marie Suszynski 2011. január 4

Leukémia és a szád

Az ínygyulladás vagy az íny duzzanata és vérzése a leukémia jele. Íme a fogászati ​​tippek a száj egészségének megőrzéséhez leukémia esetén.

Szerző: Marie Suszynski 2011. január 4

Főzés és étkezés a leukémia leküzdésére

Az egészséges táplálkozás elengedhetetlen a leukémia kezelés alatt álló személy számára. Tippeket kaphat a tápláló ételek elkészítéséhez és az egészséges táplálkozáshoz.

Szerző: Marie Suszynski 2011. január 4"

2013. április 23., kedd (HealthDay News) – Egy új kutatás szerint az elhízott férfiaknál nagyobb valószínűséggel mutatnak ki rákmegelőző elváltozásokat a jóindulatú prosztatabiopsziákban, és nagyobb a kockázata a prosztatarák kialakulásának.

A tanulmányhoz a kutatók közel 500 férfi adatait vizsgálták meg, akiket 14 évig követtek nyomon azután, hogy átestek egy kezdeti prosztatabiopszián, amelyről kiderült, hogy nem rákos vagy jóindulatú.

A betegek 11 százalékánál észleltek prosztata-rendellenességeket, és ezek a rendellenességek erősen összefüggenek az elhízással – mondta Andrew Rundle, a tanulmány szerzője, a Columbia Egyetem Mailman Közegészségügyi Egyetemének epidemiológiai docense.

A kutatók figyelembe vettek olyan tényezőket, mint például a családban előforduló prosztatarák, arra a következtetésre jutottak, hogy a kezdeti biopszia idején az elhízás a prosztatarák kialakulásának 57%-kal nagyobb kockázatával járt a 14 éves követés során.

A Cancer Epidemiology, Biomarkers folyóirat április 23-i számában megjelent tanulmány szerint ez az összefüggés azonban csak a prosztatarák esetében volt megfigyelhető, amely korábban a követési időszakban fordult elő. & Megelőzés.

Nem tudjuk pontosan, mi az igazi biológia," – mondta Rundle az Amerikai Rákkutató Szövetség sajtóközleményében. "Bizonyos szempontból ez a testméret és a nagyobb prosztataméret közötti összefüggést tükrözi, amiről úgy gondolják, hogy csökkenti a tűbiopszia érzékenységét. Lehetséges, hogy a kezdeti biopsziával kimaradt daganatok megnőttek, és a követési biopsziában kimutatták őket. "

A tanulmányban talált összefüggés nem bizonyítja az ok-okozati összefüggést.

Rundle megjegyezte, hogy a korábbi tanulmányok "megkísérelték meghatározni, hogy vannak-e olyan jóindulatú betegségekkel diagnosztizált férfiak szubpopulációi, amelyek nagyobb kockázatot jelenthetnek a prosztatarák kialakulására. Ez az egyik első olyan tanulmány, amely felméri az elhízás és a rákmegelőző rendellenességek közötti összefüggést. "

Ezek az eredmények azt mutatják, hogy az elhízás "jóindulatú prosztata biopszia utáni intenzívebb nyomon követés tényezőjének kell tekinteni," – mondta Rundle.

Iratkozzon fel Férfi Egészségügyi Hírlevelünkre!

A legújabb prosztatarák

Az NBC „Today” show műsorvezetője, Al Roker prosztatarákot diagnosztizáltak

Roker beszélt a rák ezen formájának szűréséről, amely összességében 6 férfiból 1-et érint, és a fekete férfiak körében a leggyakrabban diagnosztizált rák.

Írta: Don Rauf 2020. november 6

A mindennapi egészség prosztatarák elleni küzdelem hónapja Twitter-csevegés: Íme, amit kihagytál

Szeptember a prosztatarák tudatosítás hónapja. Ennek jegyében az Everyday Health Twitter-csevegést szervezett a Prosztatarák Alapítvány két szakértőjével. . . .

Írta: Elizabeth DeVita-Raeburn 2020. október 20

A prosztatarák-szűrési ajánlások több későn diagnosztizált prosztatarákot, kevesebb esetet korán diagnosztizálnak

Az új tanulmányi eredmények azt sugallják, hogy a prosztatarák konzervatívabb szűrésének költsége az lehet, hogy több férfit diagnosztizálnak előrehaladottabb, nehezebben kezelhető állapotban. . .

Szerző: Shari Roan 2020. május 21

A multidiszciplináris prosztatarákklinikák javítják az ellátást

A klinikák lehetővé teszik a férfiak számára, hogy többféle véleményt kapjanak a rák kezelésének legjobb módjáról.

Szerző: Shari Roan 2019. november 21

A prosztatarák kezelése: Hogyan lehet megelőzni a „határozatos megbánást”

A prosztatarák kezelésének számos módja van – de néha ez zavartsághoz vagy akár megbánáshoz is vezethet.

Írta: Howard Wolinsky 2018. november 13

5 módszer az életminőség javítására a prosztatarák kezelése során

Adja hozzá ezeket a stratégiákat a prosztatarák kezelési rendjéhez, hogy javítsa fizikai és mentális egészségét.

Írta: Paul Raeburn 2018. július 3

6 személy a prosztatarák egészségügyi csapatához

Mivel a prosztatarák daganatai általában lassan nőnek, valószínűleg van ideje szakértők széles skáláját bevonni, és olyanokat, akik segíthetnek a rák kezelésében. . .

Írta: Paul Raeburn 2018. július 3

Az előrehaladott prosztatarák 8 tünete és azok kezelése

A fájdalom, a fáradtság és az étvágytalanság az előrehaladott prosztatarák és kezelésének gyakori tünetei. Íme, mit tehet, hogy jobban érezze magát.

Írta: Paul Raeburn 2018. április 9

Hogyan vonja be házastársát vagy partnerét a fejlett prosztatarák-kezelésbe

Miközben az előrehaladott prosztatarák diagnózisával járó érzelmek szövevényét rendezi, ne feledje, hogy partnere is hasonlóan érezhet. . .

Írta: Paul Raeburn 2018. április 9

6 fájdalomcsillapító tipp előrehaladott prosztatarákos férfiaknak

Az előrehaladott prosztatarák átterjedhet a csontjaira, fájdalmat okozva – de vannak olyan lépések, amelyek segítségével enyhülést találhat.

Írta: Paul Raeburn 2018. április 9"

HÉTFŐ, 2013. május 6. (HealthDay News) – Egy új tanulmány megállapította, hogy a testük más részeire átterjedt prosztatarákban szenvedő férfiak nagyobb valószínűséggel halnak meg a hétvégi sürgősségi osztályon, nem pedig hétköznap.

A tanulmányhoz a detroiti Henry Ford Kórház kutatói több mint 15 ezer ilyen ún. "metasztatikus" prosztatarákos betegek az Egyesült Államokban, akik 2006 és 2009 között keresték fel a sürgősségi osztályt. A kutatók azt találták, hogy a hétvégi sürgősségi viziteken részt vevők 8,1 százaléka halt meg, szemben a hétköznapi sürgősségi ellátást igénybe vevők 7,7 százalékával.

Az életkorhoz és más betegségek vagy rendellenességek jelenlétéhez való igazítás után a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy azok a betegek, akik hétvégén mentek sürgősségi osztályra, 23 százalékkal nagyobb valószínűséggel haltak meg a látogatás után, mint azok, akik hétköznap érkeztek.

A hétköznapokon látott betegekhez képest a hétvégén látott betegek valamivel idősebbek (átlagéletkoruk 75 év a 74 évhez képest) és egészségesebbek voltak, és kevesebb egyéb betegséggel vagy rendellenességgel küzdöttek.

A tanulmány szerzői megjegyezték, hogy a hétköznapi betegek 14 százaléka, szemben a hétvégi betegek 19,5 százalékával látogatott nem nagyvárosi kórházba.

Ezenkívül a hétvégi betegek kisebb valószínűséggel szenvedtek veseelégtelenséget (közel 15 százalék, szemben a hétköznapi betegek 17 százalékával), és nagyobb valószínűséggel volt vér a vizeletükben (alig 19 százalék, szemben a hétköznapi betegek 17 százalékával).

Adataink egyértelműen azt mutatják, hogy magasabb a halálozási arányuk a hétvégi sürgősségi osztályokon tett látogatások után," Dr. Khurshid Ghani, a tanulmány vezető szerzője mondta a Henry Ford Health System sajtóközleményében. "De arra vonatkozóan, hogy miért, csak arra utalnak, hogy nagyobb valószínűséggel a nagyvárosi területeken kívüli kórházakban kezelik őket, olyan helyeken, ahol korlátozottan férnek hozzá a fejlett ellátáshoz. "

Bár a tanulmány magasabb halálozási arányt mutatott ki az áttétes prosztatarákos betegek körében, akik hétvégén mentek a sürgősségi osztályra, mint hétköznap, ez nem igazolt ok-okozati összefüggést.

A tanulmányt vasárnapra tervezték bemutatni az Amerikai Urológiai Társaság éves ülésén San Diegóban. Az orvosi értekezleten bemutatott kutatások adatait és következtetéseit előzetesnek kell tekinteni, amíg egy lektorált folyóiratban nem teszik közzé.

Iratkozzon fel Férfi Egészségügyi Hírlevelünkre!

A legújabb prosztatarák

Az NBC „Today” show műsorvezetője, Al Roker prosztatarákot diagnosztizáltak

Roker beszélt a rák ezen formájának szűréséről, amely összességében 6 férfiból 1-et érint, és a fekete férfiak körében a leggyakrabban diagnosztizált rák.

Írta: Don Rauf 2020. november 6

A mindennapi egészség prosztatarák elleni küzdelem hónapja Twitter-csevegés: Íme, amit kihagytál

Szeptember a prosztatarák tudatosítás hónapja. Ennek jegyében az Everyday Health Twitter-csevegést szervezett a Prosztatarák Alapítvány két szakértőjével. . . .

Írta: Elizabeth DeVita-Raeburn 2020. október 20

A prosztatarák-szűrési ajánlások több későn diagnosztizált prosztatarákot, kevesebb esetet korán diagnosztizálnak

Az új tanulmányi eredmények azt sugallják, hogy a prosztatarák konzervatívabb szűrésének költsége az lehet, hogy több férfit diagnosztizálnak előrehaladottabb, nehezebben kezelhető állapotban. . .

Szerző: Shari Roan 2020. május 21

A multidiszciplináris prosztatarákklinikák javítják az ellátást

A klinikák lehetővé teszik a férfiak számára, hogy többféle véleményt kapjanak a rák kezelésének legjobb módjáról.

Szerző: Shari Roan 2019. november 21

A prosztatarák kezelése: Hogyan lehet megelőzni a „határozatos megbánást”

A prosztatarák kezelésének számos módja van – de néha ez zavartsághoz vagy akár megbánáshoz is vezethet.

Írta: Howard Wolinsky 2018. november 13

5 módszer az életminőség javítására a prosztatarák kezelése során

Adja hozzá ezeket a stratégiákat a prosztatarák kezelési rendjéhez, hogy javítsa fizikai és mentális egészségét.

Írta: Paul Raeburn 2018. július 3

6 személy a prosztatarák egészségügyi csapatához

Mivel a prosztatarák daganatai általában lassan nőnek, valószínűleg van ideje szakértők széles skáláját bevonni, és olyanokat, akik segíthetnek a rák kezelésében. . .

Írta: Paul Raeburn 2018. július 3

Az előrehaladott prosztatarák 8 tünete és azok kezelése

A fájdalom, a fáradtság és az étvágytalanság az előrehaladott prosztatarák és kezelésének gyakori tünetei. Íme, mit tehet, hogy jobban érezze magát.

Írta: Paul Raeburn 2018. április 9

Hogyan vonja be házastársát vagy partnerét a fejlett prosztatarák-kezelésbe

Miközben az előrehaladott prosztatarák diagnózisával járó érzelmek szövevényét rendezi, ne feledje, hogy partnere is hasonlóan érezhet. . .

Írta: Paul Raeburn 2018. április 9

6 fájdalomcsillapító tipp előrehaladott prosztatarákos férfiaknak

Az előrehaladott prosztatarák átterjedhet a csontjaira, fájdalmat okozva – de vannak olyan lépések, amelyek segítségével enyhülést találhat.

Írta: Paul Raeburn 2018. április 9"

A lányom nemrég töltötte be a 21. életévét. És igen, készen állok a megoldásra a legtöbb mit jelent ez a kor mérföldkő. De van egy dolog, amivel nem vagyok kész szembenézni. Végre itt az ideje, hogy az utolsó gyerekem is elhagyja a gyerekorvosát. A pletykák szerint küldenek egy „Boldog születésnapot: Ideje elhagyni a gyakorlatot” kártyát.

A gyerekeim megszokták, hogy a váróterembe sétálva azt mondogatom: „Tartsd vissza a lélegzeted – beteg babák mászkálnak mindenhol. ” Megszokták, hogy a játékokban megbotlik, és rajzfilmes falfestményeket bámulnak. Valójában több időbe telik a nyalókáik kiválasztása, mint a legtöbb kisgyermeknek. És végre egyedül is felugorhatnak a vizsgálóasztalra – akkor miért mennének el?